Chaos door veranderde rijrichting in Winschoten

Irritant en onduidelijk. De gewijzigde verkeerssituatie in de Bosstraat in Winschoten zorgt voor frustratie bij automobilisten.

Te hard rijdend verkeer

Automobilisten konden vanaf donderdag halverwege de ochtend opeens niet meer via de Venne de Bosstraat inrijden. De gemeente kreeg de afgelopen jaren veel klachten van omwonenden over te hard rijdend verkeer in de Bosstraat. Ook wordt de Bosstraat gebruikt als sluiproute om in het centrum te komen. Daarom greep de gemeente in.

„We komen nu met een proef door de rijrichting te veranderen”, zegt Freddy Meulman van het gemeentelijk informatiepunt Oldambt, terwijl hij ziet dat veel auto’s gewoon de Bosstraat nog steeds in blijven rijden vanaf de Venne.

,,Voortaan moeten automobilisten die vanaf de Venne komen, rechtdoor om in de parkeergarage van winkelcentrum ’t Rond te komen. Bezoekers die de parkeergarage verlaten hoeven bovendien niet meer een moeilijke bocht naar rechts te maken en kunnen rechtdoor via de Bosstraat het centrum verlaten.’’

Verkeersopstoppingen

De hele dag leidde de gewijzigde situatie tot verkeersopstoppingen. Vanaf de Bosstraat kwamen auto’s de Vissersdijk oprijden waardoor gevaarlijke situaties ontstonden, de weg is namelijk eenrichtingsverkeer. Op de Vissersdijk is ook de rijrichting veranderd en dit zorgde voor verwarring onder bestuurders.

„Ze hadden de veranderde situatie wel duidelijker mogen aankondigen en aan mogen geven. Ik heb het verkeersbord niet gezien”, zegt Marcel Meedendorp, die niet op de hoogte was van de genomen maatregel.

Irritant

„Waardeloos”, noemt Jenny Bosch de maatregel. „Deze oplossing gaat niet werken. Ik ben gewend om op deze manier het centrum in en uit te gaan. En ze hadden de verandering van de situatie wel wat duidelijker aan kunnen geven. Dit is gewoon irritant.”

De gemeente laat weten dat de maatregel zes maanden geldt. Daarna wordt aan de hand van een evaluatie bekeken of er nog aanpassingen gedaan moeten worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.