Chinezen nemen Winschoter oudpapierhandel over

Het Winschoter bedrijf Waste Paper Trade (WPT), dat zich bezighoudt met in- en verkoop van oudpapier, komt in handen van het Chinese Cycle Link International.

WPT werd in 1994 opgericht door de familie Oldenburger, de eigenaren van Virol Recycling in Scheemda en Winschoten. WPT heeft sinds de oprichting een enorme groei doorgemaakt en staat Europees gezien in de top 5 van handelsbedrijven die zich bezighouden met in- en verkoop van oudpapier.

Anderhalf miljoen ton oudpapier

Jaarlijks wordt aan de Zeefbaan in Winschoten 1,5 miljoen ton oudpapier verhandeld, goed voor een omzet van ongeveer 200 miljoen euro.

Het Chinese bedrijf, zusterbedrijf van de beursgenoteerde papierfabrikant Shanying International, had al kantoren in Rotterdam en Engeland en is eveneens goed voor ongeveer 1,5 miljoen ton oudpapier.

Daarmee komt de totale omzet van het nieuwe bedrijf op 400 miljoen euro.

Van het oudpapier dat vanuit Winschoten mondiaal wordt verhandeld wordt een rits aan producten gemaakt, bijvoorbeeld: kranten, luxe dozen, tissues, ordners en schrijfblokken.

Voor personeel verandert er niets

De Chinezen zijn vooral onder de indruk van de organisatie en structuur bij WPT en hebben daarom de aandelen van de Lumargo Groep (de gebroeders Oldenburger) en de Duitse Tönsmeier Groep overgenomen.

,,Voor de 58 werknemers in het bedrijf verandert er niets”, zegt aandeelhouder en directeur Jan Lucas Oldenburger.

,,We blijven vanuit Winschoten werken. Het bedrijf gaat zeker niet naar Azië. Ze zijn echt onder de indruk van onze manier van werken en hoe wij met de klanten en leveranciers omgaan. Cycle Link zocht een strategische partner en wij waren de beste partij.”

Oldenburger wordt zelf algemeen directeur in Europa. Hij verwacht dat op termijn meer mensen aan het werk komen in Winschoten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.