ChristenUnie levert bestuurder waterschap Hunze en Aa’s

Tjip Douwstra uit Stadskanaal is de nieuwe dagelijks bestuurder van waterschap Hunze en Aa’s.

Douwstra is al bijna acht jaar namens ChristenUnie (CU) algemeen bestuurder in het waterschap. Het is voor het eerst dat een CU afgevaardigde deel uit maakt van het dagelijks bestuur bij waterschap Hunze en Aa’s.

Douwstra neemt de plek in van de onlangs teruggetreden Wiebe van der Ploeg. Het algemeen- en dagelijks bestuur had geen vertrouwen meer in Van der Ploeg.

Er waren woensdagmorgen drie stemrondes nodig, voordat uiteindelijk Douwstra, verrassend, als nieuwe bestuurder werd gekozen. Er hadden zich voorafgaand aan de vergadering vijf kandidaten gemeld. Opvallende naam was daarbij Harm Assies van Water Natuurlijk, de partij van Van der Ploeg.

De coalitiepartijen hadden eerder al aangegeven teleurgesteld te zijn in Water Natuurlijk, omdat deze partij geen afstand wilde nemen van een brief van het landelijke partijbestuur. In het schrijven werd felle kritiek geleverd op dijkgraaf Van Hall. Toch stelde Assies, veel ervaring als wethouder in Tynaarlo, zich kandidaat.

Naast Douwstra en Assies stelden ook Henk Doeven (Geborgd Gebouwd), Rudolf Feijen (Algemene waterschapspartij) en Annechien ten Have-Mellema (VVD) zich kandidaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.