Cliënt Werkplein ontvangt 1712 jaaropgaves

Een cliënt van Werkplein Ability in Noord-Groningen heeft per abuis 1712 jaaropgaves ontvangen. De persoon had om dat overzicht gevraagd, ontving het per e-mail en ontdekte dat de gegevens van nog 1711 andere mensen waren toegevoegd.

Een vervelende fout, reageert manger Ernst Ottens van Werkplein Ability. Die organisatie is werkzaam in de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. ,,Het hele incident heeft zich afgespeeld in 20 tot 30 minuten. De persoon nam direct contact op en heeft alles meteen verwijderd.’’

Werkplein Ability heeft de 1711 cliënten per brief op de hoogte gebracht en heeft hen tevens excuses aangeboden. ,,We hebben intern ook maatregelen genomen. Het hele bestand is niet meer benaderbaar voor individuele medewerkers. Daarnaast zijn instructies verstuurd over hoe we omgaan met verzoeken voor individuele jaaropgaves’’, zegt Ottens. Ook is melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Volgens hem hebben zo’n vijftien cliënten naar aanleiding van de brief om meer informatie gevraagd. Op de jaaropgaves stonden gegevens uit 2015 over inkomsten, betaalde premies en loonbelasting.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.