Coniferen gezocht voor metershoge beer

U hebt coniferen in de tuin en u wilt er van af? Kunstenaar Florentijn Hofman kan de bomen goed gebruiken als bedekkingsmateriaal voor zijn 12 meter hoge kunstwerk dat hij bouwt op het terrein van de voormalige Rijksluchtvaartschool in Eelde.

Hofman heeft een buitenmodel beer gebouwd. Het stalen frame staat inmiddels. Voor de bekleding heeft hij een boel coniferen nodig. Woensdag leverde iemand drie coniferen. Daar kon Hofman net de poten van de beer mee bekleden.

Tom Tieman van de organisatie van de kunstroute Into Nature Art expedition schat dat de kunstenaar nog zeker twintig tot dertig coniferen nodig heeft om de beer van een groene vacht te voorzien. Mensen die hun coniferen uit de tuin hebben verwijderd, kunnen het groen bij het terrein van de voormalige luchtvaartschool deponeren. De kunstenaar treft het vervolgens wel aan en verwerkt het.

Hij hoopt voor komende woensdag genoeg coniferen te hebben gekregen want dan moet het beeld klaar zijn.

Zaterdag 2 juli begint de kunstroute tussen Assen en Eelde. Een groep van 36 kunstenaars plaatst op bijzondere locaties in de natuur in Noord-Drenthe tientallen kunstwerken. Het is de bedoeling dat belangstellenden een gids kopen en daarmee bij voorkeur per fiets alle beelden bezoeken.

Aan de manifestatie wordt meegewerkt door het Drents Museum, Museum Buitenplaats Eelde, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en gemeenten. De kunstroute is tot 18 september te bezoeken. Tegen die tijd is de groene vacht van de beer van Hofman inmiddels verkleurd van groen naar geel en bruin. Vrijdag 1 juli wordt Into Nature art expedition feestelijk geopend op het terrein van de Rijksluchtvaartschool.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.