Contracten failliete TSN over naar Nieuwe Zorg

De Nieuwe Zorg Thuis neemt in de vier gemeenten in het Westerkwartier de dienstverlening over van de failliete thuiszorgonderneming TSN.

Daartoe hebben de colleges van B en W van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn besloten. De cliënten en medewerkers voor Hulp bij het huishouden en Begeleiding van TSN worden overgedragen aan De Nieuwe Zorg die haar hoofdkantoor heeft in Meppel. Alle 400 cliënten in het Westerkwartier krijgen nog tot 25 april hulp van TSN. Daarna vindt de overdracht plaats aan de nieuwe thuiszorgorganisatie.

Via het model van wat genoemd wordt ‘bestuurlijk aanbesteden’ hebben de vier gemeenten besloten de hulp bij het huishouden en de begeleiding voortaan in te kopen bij Nieuwe Zorg Thuis. Als voornaamste voorwaarde is gesteld dat de koppels medewerkers/cliënt in stand blijven. Door Nieuwe Zorg Thuis wordt dit zoveel mogelijk gewaarborgd. Alle bestaande cliënten van TSN in het Westerkwartier ontvangen hierover een brief van hun gemeente. De medewerkers van TSN worden benaderd door De Nieuwe Zorg Thuis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.