Dick en Niels Vergnes hebben met rollende terrastafeltjes en (binnenkort ook nog) rollende koelboxen een alternatief gevonden voor de klanten van hun lunchroom.

,,We willen zo graag dat mensen weer even lekker bij ons komen zitten’’, zegt Dick Vergnes bij de afhaalbalie van lekkere taarten en belegde broodjes van Vicini Vivere in Leek.

Bij de ingang van de zaak in winkelcentrum De Liekeblom lonken vitrines met de lekkerste dingen. Niemand komt binnen. De heren, die hun restaurant in januari vorig jaar openden, weten bijna niet anders.

,,We zijn twee weken zonder beperkingen open geweest, dat was het. Nu moeten we het hebben van afhalen en bezorgen, maar we hebben toch een alternatief gevonden voor bezoekers die wat meer willen.’’

Ameland

Onder het motto: beter een goed idee gejat dan slecht bedacht , ‘bouwden’ ze vier winkelkarretjes van Albert Heijn om tot rijdende tafeltjes.

,,Daar kunnen mensen nu even mee weglopen. Het winkelcentrum in, of naar buiten. Even in het zonnetje staan en ondertussen wat eten en drinken. De eerste bezoekers hebben er ook al een rondje mee gemaakt door het centrum. Je wandelt ook zo even naar de steiger boven het Hoofddiep.’’

Het idee voor de attractie kregen ze van klanten die bij restaurant Binnen op Ameland tegen een compleet rollend terras aanliepen. Daar staat het buiten vol met tables to go .

Koelkar

De Vergnessen bouwden de geleende winkelwagentjes zelf om tot rollende terrastafeltjes. Met dank aan de komende uitbreiding van de zaak (ze krijgen er een pand bij), waardoor ze toch aan het timmeren waren.

Daar blijft het niet bij. Ze zijn vast van plan om binnenkort, behalve de tafeltjes, ook een paar bolderkarren uit te geven. Mét gevulde koelbox. ,,Hartstikke leuk om even mee te nemen naar landgoed Nienoord.’’Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen