Corona maakt creatief: gratis raamposter voor Groningers die hulp bieden of juist zoeken

Met gratis raamposters wil de Groningse drukker Martijn ten Pas positiviteit en verbroedering aanboren in onzekere corona-tijden. De affiches zijn gratis te bestellen via: www.samensterktegencorona.nl

Juist nu Nederland massaal binnen zit om het corona-gevaar in te dammen, komt het aan op verbroedering. De Groningse drukker Martijn ten Pas wil een handje helpen met de raamposter-actie: ‘Samen Sterk Tegen Corona’.

Het idee is simpel: via de website www.samensterktegencorona.nl kunnen Groningers die hulp willen bieden of juist zoeken een gratis poster bestellen. Met de ene kant aan het raam geplakt kunnen ze buurt- en stadsgenoten steun vragen, met de andere kant naar voren kunnen ze juist hun diensten aanbieden. In een vak op het affiche kunnen ze hun telefoonnummer invullen zodat voorbijgangers direct contact kunnen leggen.

Drukker hoopt op ‘stukje verbroedering’

Bedenker Martijn ten Pas hoopt dat zijn posters ,,een stukje verbroedering’’ losmaken. ,,We willen laten zien dat we samen de strijd tegen corona aangaan, dat we er voor elkaar zijn’’, zegt de Groningse drukker. Dat zit hem juist in de kleine dingen: ,,Een boodschapje, de hond uitlaten, het posten van een brief of gewoon even een beetje aanspraak. Iets kleins kan voor iemand namelijk iets heel groots betekenen.’’

Het gaat om een spontane actie, zegt Ten Pas. Hij levert de posters, op A3-formaat, via zijn drukkerij DWC Print maar benadrukt dat zijn initiatief geen enkel winstoogmerk heeft. ,,We willen graag iets voor de samenleving doen’’, verklaart de bedenker zijn actie.

Zie voor meer informatie: www.samensterktegencorona.nl

menu