Coronacrisis: Eigenaar bronnenbad Thermen Bad Nieuweschans stuurt duizend medewerkers naar huis

Fabian Dolman (directeur) voor het pand van bronnenbad Thermen Bad Nieuweschans. Foto: Huisman Media

Familiebedrijf Quality Wellnessresorts (QWR) heeft voor haar circa duizend medewerkers arbeidstijdverkorting aangevraagd. Tweehonderd van hen zijn werkzaam in Thermen Bad Nieuweschans.

,,Het corona-virus gaat ons flink geld kosten, maar we hebben vet op de botten, alhoewel dit niet te lang moet duren. Zo lang kunnen we het ook weer niet uitzingen.”

Medewerkers zitten thuis, maar de installaties draaien door

Fabian Dolman, algemeen directeur van vier grote wellnessresorts in Noord-Oost Nederland, denkt enkele miljoenen euro’s aan omzet mis te lopen. Hotelboekingen worden geannuleerd, de restaurants blijven dicht en het wellnessdeel is gesloten.

,,Al onze medewerkers zitten thuis, maar installaties draaien door en dat kost geld. We hebben investeringen on-hold gezet, maar we gaan onze plannen niet herzien. Als dit allemaal achter de rug is, gaan we verder met ons investeringsplan. Ook in Bad Nieuweschans. Het inzage termijn van de bestemmingsplanprocedure over ons vijfjarenmasterplan is net vorige week verlopen. Er is geen enkel bezwaar op binnengekomen.”

Dolman spreekt de hoop uit dat ondernemers nu niet met bureaucratische rompslomp te maken krijgen. ,,Regel alles snel en goed, maar vooral ook voor mensen met een nulurencontract, de flexwerkers. Wij hebben er honderden in dienst. Die groep mag niet tussen wal en schip belanden. Organiseer iets voor deze mensen. Want we hebben ze straks allemaal weer nodig.”

In amper een half uur op slot, een kwalijke zaak

Hoezeer Dolman de maatregelen onderschrijft plaatst hij kanttekeningen bij het moment dat ze van kracht werden. ,,In amper een half uur tijd gaat alles op slot. Een kwalijke zaak. Dat kan niet. Het was ook niet uitvoerbaar. Vanmorgen (maandagmorgen/red) zijn de laatste gasten uit het hotel gegaan. Hotels mogen sowieso open blijven, maar dat heeft voor ons geen zin. Bij ons is een hotelovernachting gekoppeld aan het wellness-gebeuren.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu