Crisis bij Gemeentebelangen Winsum kost nog een kop

Na haar fractiegenoot Anita van Bolhuis stapt ook Linda Bandsma op als gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen Winsum.

Dat heeft haar partij donderdagmiddag bekend gemaakt. Van Bolhuis en Bandsma stappen op omdat zij zich niet willen samenwerken met hun nieuw aangetreden fractiegenoot Arie Molenhuis.

Daardoor is nu in korte tijd de complete Gemeentebelangen-fractie vervangen. De crisis ontstond in februari met het aftreden van GBW-wethouder Jaap Hoekzema wegens gebrek aan steun uit de fractie.

Fractievoorzitter Piet Wieringa schoof door in zijn plek. Diens opvolger Gerke Kersaan stapte op zijn beurt al na twee maanden teleurgesteld op.

Hoekzema keert nu terug als raadslid op de plek van Van Bolhuis. Bandsma wordt opgevolgd door oud-wethouder Piet Wierenga. Gerrit Groen schuift aan op de zetel van Kersaan.

Of Gemeentebelangen ook terugkeert in het Winsumer college is nog de vraag. Coalitiepartners ChristenUnie, GroenLinks en D66 zegden een week geleden het vertrouwen in de partij. De wethouders, Harmannus Blok (ChristenUnie) en Marc Verschuren (GroenLinks) praten nu met de fracties in de raad over een nieuwe coalitie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.