D66: auto’s weren van Diepenring

Groningen D66 vindt dat geparkeerde auto’s de Diepenring ontsieren. Raadslid Tom Rustebiel wil daarom dat de kades blikvrij worden.

Rustebiel noemt de Diepenring ‘een ongepolijste diamant’. ,,Als er geen auto’s staan, is er ruimte voor terrassen, bankjes of een kleine boulevard. De stad wordt dan een stuk aantrekkelijker. Kijk maar naar steden als Utrecht en Delft.

Het is de vraag of de eigenaren van de voertuigen het ook een goed idee vinden. ,,Je zou eerst moeten onderzoeken hoeveel van die auto’s van bezoekers aan de binnenstad zijn. Die kunnen ook terecht in parkeergarages en P+R-terreinen.’’ Een oplossing voor auto’s van omwonenden neemt meer tijd in beslag.

Rustebiel vindt dat eerst karakteristieke plekken, zoals de Noorderhaven, moeten worden aangepakt.

Hij wil zijn plannen woensdag voorleggen tijdens de raadscommissie beheer en verkeer.

In juni 2010 werd vastgesteld dat het succes van de nieuwe parkeergarage die onder het Groninger Forum aan de oostzijde van de Grote Markt is gepland, mede afhankelijk is van het terugdringen van parkeerplaatsen op andere plekken in de binnenstad. Hierbij werd ook het opheffen van 374 parkeerplaatsen langs de Diepenring genoemd.

Rustebiel: ,,Het is een oude discussie die steeds weer oplaait. Het zou mooi zijn als er nu eindelijk eens duidelijkheid komt.’'

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.