D66 en VVD willen 'parkeerplaatsterrassen' in Groningen

Parkeerplaatsen opofferen voor een groter terras. D66 en VVD in Groningen willen het college vragen dit te onderzoeken en ermee te experimenteren, in navolging van steden als Rotterdam en Den Haag.

"Terwijl het aantal parkeerplekken in de stad in de zomer toeneemt, neemt het aantal plekken op de terrassen rap af. Met dit plan hopen we daar een oplossing voor te hebben gevonden", licht D66 raadslid Tom Rustebiel toe. In de binnenstad zal dat, met een constant gebrek aan parkeerplekken, ingewikkeld worden, geeft Rustebiel toe.

"Maar, in de wijken om de binnenstad heen zien wij voor de horeca wel kansen. Veel mensen zijn toch met hun auto op vakantie en een parkeerplek levert al snel twee tafeltjes en acht stoelen extra op." Het gaat hierbij dan specifiek om cafés en restaurants die met hun zaak aan parkeerplaatsen liggen.

"We zijn als stad al lange tijd bezig bewoners te vragen hoe ze hun wijk en straat willen opfleuren. Dit lijkt ons een manier om ondernemers daar ook bij te betrekken. Een extra groot terras, dat fleurt je straat toch op? We kunnen als stad flexibeler omgaan met de ruimte", besluit Rustebiel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.