D66-fractievoorzitter Geert Kamminga (33) stopt als lid Provinciale Staten Groningen. 'Ik kies er voor om meer tijd vrij te maken voor mijn werk en gezin'

Geert Kamminga. Foto: Archief/ Jan Kanning

Voorzitter Geert Kamminga van de D66-fractie in Provinciale Staten van Groningen stopt als Statenlid. Kamminga heeft dit schriftelijk kenbaar gemaakt aan commissaris van de Koning René Paas.

De 33-jarige Kamminga is sinds 2011 actief voor D66 in Provinciale Staten van Groningen. Eerst als medewerker en sinds 2015 als Statenlid, waarvan de laatste twee jaar als fractievoorzitter.

De inwoner van Groningen stopt omdat hij het statenlidmaatschap niet langer wil combineren met zijn werk en privéleven. ‘Ik heb me bijna tien jaar met ontzettend veel plezier en energie ingezet voor onze idealen in Groningen’, zegt hij in een persbericht.

‘En ik ben trots op onze resultaten. We hebben prachtige fietsroutes aangelegd en Groningen op de kaart gezet als koploper in duurzame energie. Ik ben blij dat ik hieraan een bijdrage heb kunnen leveren, maar kies er nu voor om meer tijd vrij te maken voor mijn werk en gezin.’

Peter Gerrits nieuwe fractievoorzitter

Kamminga wordt in de Staten opgevolgd door Paula Benjamins- van Oudheusden uit Groningen. Zij was in de periode 2011-2013 ook al lid van Provinciale Staten.

Peter Gerrits uit Kiel-Windeweer is de nieuwe fractievoorzitter van de D66-fractie.

menu