DG van den Noortbad blijft open

Het DG van den Noortbad in Muntendam blijft open. Zwemschool De Krabbelaar neemt het overdekte zwembad per 1 januari over.

Er was al eerder sprake van dat De Krabbelaar - die al zwemlessen gaf in het Muntendammer bad - de voorziening zou overnemen. Maar gemeente en zwemschool leken geen overeenstemming te kunnen bereiken. Beide partijen hebben nu echter een ‘akkoord op hoofdlijnen’ gesloten, zoals de gemeente in een persbericht stelt. De Krabbelaar wordt met ingang van het nieuwe jaar eigenaar van het zwembad, maar neemt het personeel niet over.

Burgemeester en wethouders hebben toegezegd dat ze de komende tien jaar een ‘geringe bijdrage’ leveren in de kosten van exploitatie en onderhoud. Daarmee bezuinigt de gemeente wel, maar blijft de voorziening behouden voor Muntendam. ,,Voor het personeel is dit pijnlijk’’, laat wethouder Lian Veenstra bij monde van van woordvoerder Jan Leegstra weten, ,,als gemeente gaan wij samen met hen werken aan hun toekomst.”

Volgens Veenstra wordt het akkoord de komende weken verder uitgewerkt. Ook Hinke van der Veen, eigenaar van zwemschool De Krabbelaar, laat via de woordvoerder van Menterwolde weten vertrouwen te hebben in het toekomst van het Van der Noortbad. Ze wil de komende weken gesprekken voeren met verenigingen en gebruikers.

Een groep gebruikers van het zwembad was ook bezig met een reddingsplan. Ze wilden het bad in een stichting onderbrengen en het met vrijwilligers in de benen houden. Woordvoerder Harry Hartman van Stichting Behoud DG van den Noortbad is blij met de overname door de Krabbelaar. ,,Wij waren geen concurrenten, we hadden beiden als doel het bad open te houden. Dat lijkt nu gelukt en daar zijn we blij mee. Wij hadden ons plan eigenlijk klaar, maar het is dus niet meer nodig. We houden het nog even achter de hand, voor het geval er onverhoopt een kink in de kabel komt.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.