DUO bereikt mijlpaal: 10 miljoenste diploma in diplomaregister opgenomen

Studenten ontvangen hun bul. DUO heeft in het diplomaregister het tienmiljoenste diploma opgenomen. Foto: Archief DvhN/Corné Sparidaens

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) bereikt deze zomer een mijlpaal. Het 10.000.000ste diploma wordt geregistreerd in het diplomaregister.

In dat register kan iedereen zijn eerder behaalde diploma’s inzien en gratis downloaden. Het opgeslagen document is vervolgens rechtsgeldig en heeft dezelfde waarde als het originele diploma.

450.000 downloads

Sinds de introductie in 2012 is het register al veelvuldig geraadpleegd. Vorig jaar werden bijna 450.000 diploma’s gedownload.

In het diplomaregister worden álle door het ministerie van OCW erkende diploma’s geregistreerd. Zowel van voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs.

Directeur-Generaal Hans Schutte van DUO is blij: ,,Met een paar muisklikken, kan iedereen zijn eigen diploma opvragen, downloaden en doorsturen naar bijvoorbeeld een nieuwe werkgever.”

Uitkomst na verlies of diefstal

Deze weken ontvangen duizenden middelbare scholieren hun diploma. Ook hun diploma’s zijn grotendeels opgenomen in het diplomaregister.

De documenten uit het register gelden als een officieel document De persoonlijke pagina in het diplomaregister is voor iedereen hier in te zien .

menu