DVHN Weekend: Wat je gelezen moét hebben

Het is weekend. Tijd om eens op de bank te kruipen met de beste nieuwsartikelen. Dit is een overzicht van wat je dit weekend echt niet mag missen.

Hier vind je een aantal mooie (lange) artikelen van dit weekend en de rest van de week uit het Dagblad van het Noorden:

1.

De van oorsprong Groningse fotograaf Steven Wassenaar legde in 2012 de redactie van Charlie Hebdo vast op de gevoelige plaat. Na de aanslagen buitelden vooraanstaande buitenlandse media over elkaar heen om zijn reportage te pakken te krijgen. Maar Wassenaar doet meer.

PLUS, aantal woorden: 2332, leestijd: ~ 9 minuten

2.

De regionale omroepen moeten flink bezuinigen. Wat betekent dat in de praktijk? Heeft de regionale omroep nog toekomst? Een kijkje bij RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân.

PLUS, aantal woorden: 3088, leestijd: ~ 12 minuten

3.

Zaterdag vindt in Groningen de Nacht van Kunst en Wetenschap plaats. Dit jaar kun je in een doodskist de laatste momenten van prinses Diana en John F. Kennedy beleven.

PLUS, aantal woorden: 1742, leestijd: ~ 7 minuten

4.

Kees Lesuis is artistiek leider van Oerol en samensteller van het theaterprogramma. Hij speurt jaarlijks het vasteland af, verkennend en ontdekkend. De meest veelbelovende acts mogen op Terschelling komen.

PLUS, aantal woorden: 932, leestijd: ~ 4 minuten

5.

Met honderden op kleine boten, amper ruimte om te zitten. Het is 125 jaar geleden dat duizenden Javanen werden geronseld voor plantagewerk in Suriname. Ngadimin Mangoen uit Hoogezand is een van de laatste overlevenden.

PLUS, aantal woorden: 610, leestijd: ~ 3 minuten

Podcast

Iedere week interviewt Marjolein Knol verslaggevers van Dagblad van het Noorden over een bijzonder verhaal. Deze keer: de Droge Worsten Test. Verslaggevers John Geijp en Willem Dekker vertellen over het ontstaan van deze slagersprijs.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.