Damster bieb trekt in oude postkantoor

Het voormalige postkantoor aan het Professor Cleveringaplein in Appingedam krijgt een nieuwe bestemming.

Het pand gaat op de begane grond onderdak bieden aan de kantoren van Woongroep Marenland uit Appingedam, Stichting Openbaar Onderwijs Marenland en Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs 'Noordkwartier'. Op de verdieping krijgt de bibliotheek van Appingedam een volledig nieuw onderkomen, waarmee een langgekoesterde wens in vervulling gaat.

De nieuwe eigenaren van het pand, de regionale ondernemers Jan Nieuweweg en Klaas Oudman laten het pand volledig vernieuwen en verduurzamen naar een ontwerp van Emile Koopmans van Team 4 Architecten. Het casco van het pand blijft bestaan, maar de gevel wordt helemaal gestript, verduurzaamd, gestuct en voorzien van veel glas. Aan de achterkant wordt een uitbouw gerealiseerd, eveneens voorzien van glas. Het pand krijgt hierdoor een heel open en vriendelijk karakter, wat ook de uitstraling van het Professor Cleveringaplein ten goede komt.

De werkzaamheden aan het postkantoor gaan gelijk op met de herontwikkeling van de voormalige HEMA-locatie, de realisatie van meer groen, extra parkeergelegenheid en een betere verbinding met het water van het Damsterdiep. De nieuwe invulling van het oude postkantoor levert extra arbeidsplaatsen op voor Appingedam en geeft het Professor Cleveringaplein een levendige maatschappelijke functie. De herinrichting van de openbare ruimte geeft bovendien een impuls aan het plein als bronpunt voor het centrum. De plannen moeten in januari 2017 zijn uitgevoerd.

De raamovereenkomst voor de nieuwe invulling van het pand is woensdag ondertekend door onder meer burgemeester Rika Pot van Appingedam, de beide initiatiefnemers en de toekomstige gebruikers. De gemeenteraad moet donderdag nog ‘ja' zeggen tegen de verkoop van het oude postkantoor door de gemeente aan de beide initiatiefnemers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.