'Damster verdacht van verduistering miljoen euro'

Voor de rechtbank in Groningen is anderhalf jaar celstraf (6 maanden voorwaardelijk) geëist tegen een 64-jarige man uit Appingedam die een miljoen euro zou hebben verduisterd.

De gedupeerden, vijf echtparen uit de regio Eindhoven, gaven het geld bij de verdachte in beheer en ontvingen maandelijks twaalf procent rente, aanzienlijk meer dan de reguliere financiële markt uitkeerde. Ook zou hij een hotel in Delfzijl hebben opgelicht.

In 2012 stopten de maandelijkse betalingen en kregen de particuliere geldverstrekkers argwaan. De verdachte bleek met de noorderzon te zijn vertrokken, zo schetste de officier van justitie.

De verdachte ziet het heel anders. Hij zegt dat het geld aan hem is uitgeleend en dat hij er mee kon doe wat hij wilde. Dat de mensen zich geen zorgen hoeven maken, moet blijken uit het feit dat de verdachte op het punt staat miljonair te worden: de man denkt dat hij de zoon is van een zeer vermogende, maar inmiddels overleden vrouw in Zwitserland. Binnenkort moet een DNA-test uitwijzen dat hij de zoon is en recht heeft op de erfenis die miljoenen euro’s zou opleveren.

De rechters lieten al tijdens de rechtszaak weten weinig geloof te hechten aan zijn verhaal. Een van de rechters: ,,Ik zou aan u nog geen 1,50 euro lenen.’’

Uitspraak over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.