Dancefeest Holi Fusion wil doorgang afdwingen

Gaat het Holi Fusion festival in Groningen zaterdag door of niet? De organisatie van het verffeest spant vrijdagmiddag een kort geding aan tegen de gemeente Groningen. Die gaf op het laatste moment geen vergunning af, terwijl de organisatie al ver was met de voorbereidingen.

Het dancefeest, waarbij dj’s optreden en met kleurige verfpoeder wordt gegooid, zou gehouden worden op festivalterrein De Roode Haan. Donderdagavond bracht de gemeente Groningen naar buiten dat het feest niet door mag gaan. De gemeente schrijft ‘vanuit de verantwoordelijkheid voor de veiligheid’ geen vergunning af te geven.

Volgens Steven Mahabier van organisatiebureau Exponoord kwam dat volledig uit de lucht vallen. ,,Alles duidde er de afgelopen maanden op dat het gewoon door kon gaan. Het lijkt erop dat ze er niet op vertrouwen dat de organisatie in orde is.’’

Sinds woensdag wordt er gebouwd op het festivalterrein. ,,Tachtig procent staat er al. Partners hebben al flink geïnvesteerd. Heineken bijvoorbeeld heeft er al 80.000 euro in zitten.’’ Voor het feest werden al flink wat tickets verkocht.

De organisatie van Holi Fusion wil met het kort geding afdwingen dat het feest alsnog door kan gaan. Afgelasting zou de organisatie een hoop geld kosten. Dj’s waren al onderweg en meerdere bedrijven bouwden aan het festivaltterein. ,,We mogen er nu niet meer op’’, zegt Mahabier.

De gemeente Groningen wil geen toelichting geven, omdat de zaak onder de rechter is. Vrijdagmiddag om 16.00 uur dient de rechtszaak.

Aanvankelijk zou Holi Fusion in juli gehouden worden in het Stadspark, maar omdat daar een week later ook al een dancefeest plaatsvond, werd Holi Fusion vorige maand verplaatst naar De Roode Haan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.