De Groninger snackmuis liep rond in een schone omgeving

De hygiëne van snackbar MAX in de Peperstraat is in orde. Dat kreeg de eigenaar te horen van de Voedsel- en Warenautoriteit nadat het filmpje van de ‘snackmuis’ opdook.

Op het filmpje was een muis te zien achter een van de luikjes in de snackmuur van MAX. Het werd razendsnel verspreid door heel Nederland. Eigenaar Jan Hoeve van de snackbar werd opgeschrikt door de vele reacties. Volgens deskundigen is het niet aannemelijk dat het dier er zelf in is gekropen en zou het logischer zijn als iemand het er bij wijze van grap in zette.

Voedsel- en Warenautoriteit

Maar om zeker te zijn belde Hoeve de Voedsel- en Warenautoriteit en een bestrijdingsbedrijf met de vraag of ze een check in zijn zaak wilden doen.

,,Het bestrijdingsbedrijf zei geen enkele reden te zien iets te ondernemen in mijn zaak. De Voedsel- en Warenautoriteit was heel positief. Op een paar kleine aandachtspuntjes na werd de zaak heel goed beoordeeld.’’

Reacties

MAX is open in de avond en nacht en is sinds het voorval begin deze week gewoon weer in bedrijf. Hoeve zegt van klanten heel veel reacties gehad te hebben. Of het een nadelig effect heeft op de verkoop kan hij nog niet zeggen.

,,Ik baal er vooral van dat het filmpje zo snel is rondgegaan, zonder enige nuancering. Was het een misselijke grap? Zou kunnen. Maar ik blijf erbij dat ik dat niet als verweer zal aanvoeren.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.