De Inktvis Hoogezand-Sappemeer zwemt tegen kanker in Sneek

Zes leden van zwem- en poloclub De Inktvis Hoogezand-Sappemeer zwemmen zaterdag bij de 11stedenzwemtocht in Sneek twee kilometer gesponsord mee.

Dat gebeurt in Sneek, als voorproefje op de doorkomst van olympisch kampioen open waterzwemmen Maarten van der Weijden. Hij zwemt van 18 tot en 20 augustus de 11stedenzwemtocht van 200 kilometer.

Elf kankeronderzoeken

Zes leden van De Inktvis (initiatiefnemer Mark Bos, Marco de Vries, Willy de Duit, André van der Wal, Natasja Postma en Stephan Oorburg), zwemmen tegen negen uur ‘s ochtends, voorafgaand aan de doorkomst van Van der Weijden, twee kilometer door Sneek en zamelen zo 12.000 euro in voor elf kankeronderzoeken (elf steden, elf kankeronderzoeken).

Buitenwater

Om te wennen aan het zwemmen in buitenwater is er de in de haven van Sappemeer (tegenover de historische werf Wolthuis) geoefend. ,,Een rondje van 300 meter en met zeven rondjes overschrijdt je de twee kilometer’’, zegt André van der Wal. Via www.11stedenzwemtocht.nl(deelnemers/team Inktvis) kan rechtstreeks worden gedoneerd. Ook na zaterdag.

Het sponsorresultaat heeft de leden van De Inktvis verrast. ,,Zeker als je bedenkt dat we eerst met tien mensen mee zouden zwemmen en elk 1000 euro zouden ophalen’’, aldus Van der Wal. ,,Door vakanties en verplichtingen van leden zijn er uiteindelijk zes deelnemers overgebleven en als je dan toch 12.000 euro bij elkaar zwemt is dat een prima resultaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.