De aardappel door 25 kunstenaars vertolkt in Martiniplaza

Zoek de verschillen! In 1885 schilderde Vincent van Gogh in het Brabantse Nuenen zijn wereldberoemd geworden doek De Aardappeleters. Voor een expositie in het Groningse zalencomplex Martiniplaza heeft fotografe Jenny Boot een moderne versie gemaakt.

Boot is door Lê Huynh van Lê Art Gallery uitgedaagd om een door aardappelen geïnspireerd werk te maken.

Zij is niet de enige. Een groep van 25 kunstenaars uit verschillende disciplines zoals Annemarie de Groot, Maartje Roos, Florian Cats, Anja Knoopers, Ewoud Broeksma, Erik Zwezerijnen, Vroon Rameckers en Jasper van Deutekom is gevraagd een kunstzinnige blik op de pieper te werpen. In de werken komt de aardappel als nationaal voedsel voor het voetlicht. De familiemaaltijd door de eeuwen heen is het thema van de tentoonstelling.

De kunstwerken worden vanaf zaterdag 21 mei ten toon gesteld onder de verzamelnaam @ard.app.el in de tot art-foyer omgedoopte hal van Martiniplaza in Groningen. De werken zijn er tot het einde van het jaar te zien.

Halverwege december werd de hal in Martiniplaza voor het eerst door Huynh gebruikt voor de tentoonstelling Bowie Lesque. Kunstenaars toonden in die expositie werken geïnspireerd op David Bowie. Die expositie was dermate succesvol dat directeur Willem de Kok van Martiniplaza andermaal de samenwerking is aangegaan met Huynh. De tentoonstelling wordt vrijdag 20 mei vanaf 16.30 uur geopend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.