De anti-katerbox: omdat je niet brak naar de winkel wilt

Flink doorzakken zonder na te denken over een gezond ontbijt voor de volgende dag? Geen enkel probleem, bepleit Rob Meursinge (28) van de kersverse Groningse winkel The Foodspot. Hij komt met de anti-kater-box.

Ervaringsdeskundige?

,,Iedereen kent dat moment dat je op zondag brak wakker wordt en geen zin hebt om naar de winkel te gaan. Maar een flink ontbijt is wel belangrijk om je weer een beetje goed te voelen.”

Hoe ontstond het idee?

,,Met vrienden heb ik het er al vaak over gehad bij een stapavond: wat zou zo'n box handig zijn. Nu ik The Foodspot open aan de J.C. Kapteynlaan is het moment daar.”

Wat zit erin?

,,Verse soep. Bij de eerste box wordt dat paprikasoep. Een ham-kaascroissant, een stuk fruit als een kiwi, een gekookt eitje, gemberthee en detox-juice, een soort smoothie, maar dan nog veel gezonder. De eerste juice smaakt trouwens naar gin-tonic.”

Zelf getest?

,,Zeker. Het werkt handig. Je krijgt er ook een stappenplan bij over hoe je het moet bereiden. Zodat je echt niet hoeft na te denken.”

Hoe bepaalde je wat erin moet?

,,Ik heb eerst gekeken wat lekker is en makkelijk te bereiden. Dan kom je al gauw op soep en een warm broodje. Daarna heb ik uitgezocht wat het beste werkt. Elk product heeft een functie. Paprika bevat veel vitamine C en E, gember reinigt je lever, de ham-kaascroissant zorgt voor een beetje vet wat je ook nodig hebt.”

Waar is de box te krijgen?

,,Binnenkort kan iedereen die naar de oud-en-nieuwfeesten gaat van Paradigm op het Suikerunieterrein er aan het einde eentje meenemen, voor drie muntjes. Later is hij ook verkrijgbaar bij andere festivals. We maken de boxen in de winkel.”

Wat wordt The Foodspot voor zaak?

,,Een winkel voor gezonde maaltijden. Je kunt er terecht voor bijvoorbeeld salades, maar ook voor vlees of pasta. Daarnaast hebben we ook juices, speciaalbier en wijnen.”

Dus toch weer alcohol.

,,We gaan voor de combinatie. De winkel is net het leven. Genieten van een biertje, maar ook gezond eten.”

Leef je zelf op die manier?

,,Ja, ik hou van gezond eten. Maar af en toe een drankje vind ik ook belangrijk. Je moet een goede balans zien te vinden. Ik merk vooral dat ik na een drukke dag vaak geen tijd heb om te koken. Soms denk ik: was de winkel er maar alvast.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.