De ringweg Groningen gaat vrijdagochtend open

De zuidelijke ringweg in Groningen tussen wordt donderdagavond hersteld, nadat overdag het wegdek onbegaanbaar was geworden door de hoge temperatuur. De weg werd afgesloten. Vrijdagochtend vroeg gaat hij weer open.

Asfalt smelt: groter stuk Ringweg Groningen dicht
Lees verder

De problemen deden zich voor op de tijdelijke weg die onlangs is aangelegd voor verkeer op de westbaan richting Drachten. In de buurt van het Oude Winschoterdiep smolten de voegen en lieten asfaltlagen los. Het verkeer had er vanaf een uur of vijf vrijdagmiddag ernstige hinder van.

De problemen ontstonden door het warme weer. Windstilte achter de geluidsschermen en stilstaand en optrekkend verkeer verergerde de situatie. Er ontstond extreme spoorvorming.

Afsteken en opnieuw opbouwen

De zogeheten bitumeuze voeg, in de lengterichting tussen twee bruggen, is kapot. Deze zijn eerst gekoeld en worden vrijdagavond en -nacht afgestoken en opnieuw opgebouwd zodat de weg vrijdagochtend om 6 uur open kan voor verkeer.

Elders in het land komen soortgelijke problemen voor, het Rotterdamse bedrijf dat de reparaties uitvoert moet ervoor het hele land door.

Smeltend asfalt op zuidelijke ringweg Groningen leidt tot verkeerschaos
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.