De verlamde Geuko (6) uit Winschoten hoopt op herstel (en vliegt daarom woensdag naar Baltimore)

Hij kan niet zelf lopen en vooral niet zelf ademhalen. In Nederland kan hij niet goed worden geholpen. Daarom vliegt Geuko (6) uit Winschoten volgende week met zijn vader naar Amerika om daar behandeld te worden.

De 6-jarige Geuko van Lang uit Winschoten raakte in juli 2016 deels verlamd door een polio-achtig virus. Omdat hij in Nederland niet goed werd geholpen, verbleef hij bijna twee jaar in revalidatiecentra in Duitsland. Op allerlei manieren zamelden zijn ouders geld in voor een behandeling in de Verenigde Staten. Woensdag vliegen vader en zoon naar Baltimore.

Het leven van het gehele gezin Van Lang in Winschoten staat compleet op zijn kop sinds de 6-jarige Geuko bijna drie jaar geleden plotseling erg ziek werd tijdens een verkoudheid. Hij raakte verlamd en moest met spoed naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Sindsdien is hij aan bed en rolstoel gekluisterd.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.