De vloek van het Noordlease stadion

Een ondermaatse selectie? Foute keuzes van de trainer? Pech? Gebrek aan afmakers voorin? Nee. Op social media hebben fans van FC Groningen de oorzaak van de belabberde prestaties vastgesteld. Het komt allemaal door de nieuwe naam van de groene hel: Noordlease stadion.

In juni van dit jaar maakte de clubleiding bekend dat FC Groningen afscheid nam van de Euroborg als naam van het stadion. Het was al die jaren slechts een werktitel geweest. Autoleasebedrijf Noordlease - shirtsponsor van de FC tussen 2007 en 2011 - legde een onbekend bedrag op tafel om de bedrijfsnaam aan het stadion te koppelen. Cynische fans schamperen al dat de stadionnaam voor een veel te laag bedrag verkocht is. Dragende of beslissende selectiespelers zijn er immers niet voor aangeschaft.

Groene hel

Als het aan de verstokte aanhangers van de FC ligt, wordt het stadion weer snel Euroborg genoemd. Waar het stadion tot vorig jaar voor gasten een groene hel was, is het dat, afgaande op de resultaten, nu voor de thuisclub. Met het groeiend aantal onbezette stoelen wordt het langzamerhand ook een hel voor de clubleiding.

Vooralsnog heeft de nieuwe stadionnaam dan wel wat centen in de clubkas gebracht, de spelers op het veld lijken bij voortduring in de achteruitversnelling te staan. De cijfers liegen er niet om. Vijf thuiswedstrijden, drie nederlagen en twee keer een gelijkspel. De openingswedstijd tegen Feyenoord werd met 0-5 een zeperd. Veertien dagen later volgde een nieuw debacle tegen FC Twente. Met kunst - en vliegwerk werd het nog 3-4, maar punten voor de ranglijst bleven uit.

Tegentreffers

Vier keer slechts scoorde FC Groningen dit seizoen in eigen huis en moest dertien tegentreffers incasseren. In drie thuiswedstrijden speelde de voorhoede met de handrem aan en werd er helemaal niet gescoord. Veelzeggend is dat de beste wedstrijd van de FC uit tegen Utrecht werd gespeeld. In Eindhoven werd nog een gelijkspel tegen PSV gerealiseerd. Goede prestaties, ver weg van het Noordlease Stadion. Het is de vloek van de naamswijziging.

De mensen die er verstand van hebben - de mannen op de tribune - kennen de oorzaak. De naam van het stadion had nooit verkocht mogen worden. De winst in de clubkas blijkt tot dusverre een vastloper op het veld. Snel overschakelen op de vertrouwde naam, is hun advies.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.