De zondagmiddagen worden weer als vanouds in Veelerveen

Spelers van Veelerveen, in gele shirts, die op zondagmiddag het veld opkomen (op de foto is THOS uit Beerta de tegenstander). Dat beeld keert terug in Veelerveen. Foto: Huisman Media

In Veelerveen is de komende 9de augustus niet zo maar een zondag. Het eerste elftal van de voetbalvereniging Veelerveen maakt dan zijn rentree.

,,En daar zijn we natuurlijk erg blij mee’’, zegt woordvoerster Willeke Bergman.

De voetbalclub, opgericht in 1932, heeft een roemruchte geschiedenis en haalde in de jaren 50 zelfs de eerste klasse van het amateurvoetbal. Dat ‘voetbalwonder’ gaf het kleine dorp veel bekendheid.

In de decennia die volgden, werd dat niveau niet meer gehaald maar de club bleef zijn belangrijke rol in het dorpsleven spelen En een eerste elftal was er uiteraard altijd. Tot twee seizoenen geleden. Toen moest, omdat enkele spelers verhuisden, dat vlaggenschip worden opgeheven. Waardoor het hele vorige seizoen de zondagmiddagen in het dorp erg stil waren.

Veel leden vonden dat vreselijk

Veel leden vonden dat vreselijk. Onder hen René Haaijer, Folko Koolhof en Geerd Dekker. Zij zochten enkele vertrokken spelers op, gingen met hen om tafel en slaagden er in hen terug te laten keren. Daardoor meldden zich ook weer anderen aan.

,,En dus hebben we nu weer een eerste elftal, met een selectie van 22 spelers’’, zegt Bergman. ,,Ze gaan spelen in de vijfde klasse en op 9 augustus oefenen ze voor het eerst, tegen Sellingen. Een mooie streekderby, waarbij bezoekers uiteraard wel de coronaregels moeten respecteren. Het wordt een bijzondere wedstrijd waarmee de zondagmiddagen met voetbal ook weer terugkeren in het dorp. En mooi is ook dat onze club door de komst van de nieuwe spelers nu weer meer dan 100 leden heeft.’’

menu