DeMedia 100: Enzo Knol ver boven Eva Jinek

De razend populaire vlogger en oud-Assenaar Enzo Knol is met Eva Jinek en Johhny de Mol de hoogste nieuwe binnenkomer in DeMedia100, de lijst van honderd meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. ,,Die lijst ken ik helemaal niet.”

Enzo gefeliciteerd, je staat op de 14e plek in de DeMedia100, ver boven Eva Jinek!

,,Oke.”

Wist je dat nog niet?

,,Nee, geen flauw idee. Ik heb de hele nacht niet geslapen omdat ik heb doorgewerkt. Straks ga ik met het vliegtuig naar Praag, dus ik ben niet echt gefocust. Wat is dat voor een lijst?”

Voor de vijfde keer is een lijst met de meest invloedrijke mensen in de media bekendgemaakt. John de Mol staat op 1, Matthijs van Nieuwkerk op 2. Jij staat op plek 14.

,,Kijk eens aan. Wat geinig. Hahaha. Nou, cool. Bizar.”

Waar heb je die notering aan te danken?

,,Ik heb veel invloed met mijn YouTube-kanaal. Ik maak elke dag een videodagboek dat veel wordt wordt bekeken. Een van de laatste werd in een dag 250.000 keer bekeken. Dat gaat superhard.”

Hoe lang maak je die vlogs?

,,Ik doe dit bijna 2,5 jaar. Ik had nooit verwacht dat het zo'n vlucht zou nemen.”

Stoot je over een jaar John de Mol van de troon in deze lijst?

,,Dat hoeft helemaal niet joh. Ik moet eerst maar eens een keer rond de tafel met hem.”

Wil je dan een tv-programma bij hem regelen?

,,Nee. Ik ben alleen maar bezig op internet en zo nu en dan presenteer ik een show. Overal waar ik kom heeft iedereen het altijd over John de Mol. Het schijnt een nogal belangrijke persoon te zijn en dan vind ik het leuk hem te ontmoeten.”

Wat gaat 2016 je brengen?

,,Eind van het jaar komt een film uit waarin ik een hoofdrol heb, Dat is een big thing. Mijn kledinglijn wordt een niveau omhoog getild. Dat is ook groots. En met mijn YouTube-kanaal haal ik dit jaar nog een miljoen abonnees. Ik zie verder wel. Ik leef heel erg van dag tot dag.”

Foto archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.