Deel personeel RUG naar huis na vlooienplaag

Medewerkers van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen zijn maandag vertrokken toen een vlooienplaag werd ontdekt.

Zo’n tien personeelsleden zijn ‘s middags in een ander gebouw van de universiteit of thuis verder gaan werken, nadat de kleine beestjes op verschillende plekken in het gebouw opdoken. Nog dezelfde middag is een bestrijdingsbedrijf ingeschakeld om het pand te ontsmetten.

Volgens een woordvoerder van de universiteit is het gebouw dinsdag weer schoon. Personeel zou dan weer gewoon op de eigen werkplek aan de slag kunnen.

Hoe de plaag heeft kunnen ontstaan was maandagmiddag nog niet helemaal duidelijk. ,,Er gaan wat geruchten over steenmarters in het plafond’’, zegt de universiteitswoordvoerder. ,,Maar we weten nog niet zeker of die er ook echt zitten.’’ Het aanhoudende warme weer van de afgelopen dagen heeft vermoedelijk bijgedragen aan de plaag.

Het pand aan de Turftorenstraat wordt vooral gebruikt voor administratieve werkzaamheden van de faculteit Rechtsgeleerdheid. Studenten komen er ook, maar vanwege de vakantie hebben die niks van het onaangekondigde bezoek meegekregen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.