DelfSail haalt pionier Jeanette Blijdorp terug naar Delfzijl voor editie 2022

Een oude bekende keert terug bij DelfSail. Jeanette Blijdorp, organisator van vier eerdere edities van het maritieme festival, is de nieuwe directeur voor DelfSail 2022.

De Delfzijlse was vanaf 1989 mede-organisator van de tweede DelfSail in 1991 en stond ook aan het roer bij de edities van ‘98, 2003 en 2009. Daarna was de directeur voor de Sail-festivals in Den Helder (2013 en 2017) en Amsterdam (2015).

‘Eén van de besten van Europa’

DelfSail-voorzitter Jan Koolhof is bij met de terugkeer van Blijdorp na negen jaar. Sinds het contract maandag werd getekend, is ze fulltime aan de slag voor DelfSail 2022. ,,Jeanette is één van de besten van Europa op het gebied van sponsoring, PR en vooral schepenwerving.’’

Die kwaliteit is cruciaal nu DelfSail na dik dertig jaar weer een wedstrijdhaven wil zijn voor de internationale Tall Ships’ Races. Delfzijl was bij de laatste edities ‘slechts’ tussenstop voor de deelnemende klassieke zeilschepen, nu wil de havenstad ook start- en finishplaats zijn voor een van de etappes.

‘Bidbook’ als wedstrijdhaven

Nog deze maand moet DelfSail zijn kandidatuur bekrachtigen met een ‘bidbook’ bij raceorganisator Sail Training International. De tallships die lid van deze organisatie zijn, hakken dit najaar op het STI-congres in Sevilla de knoop door.

Koolhof geeft Delfzijl een goede kans, zeker met Blijdorps netwerk in de tallshipwereld. Anders dan haar voorganger Cor Boots concentreert zij zich op schepen- en sponsorwerving voor het 2 miljoen kostende evenement. ,,DelfSail 2016 heeft geleerd dat de organisatie te complex is om in één hand te leggen.’’

menu