DelfSail strikt eerste negen tallships

De organisatie van het publieksevenement DelfSail heeft voor volgend jaar zomer de eerste negen tallships gecontracteerd.

Van 29 juni tot 3 juli 2016 vindt de zesde editie plaats van het zeilevenement. DelfSail heeft twee nieuwe schepen gecontracteerd die de haven van Delfzijl nog niet eerder aandeden. Dit betreft het Poolse tallship Kapitan Borchardt en het Spaanse schip Atyla.

De andere schepen uit het buitenland die zijn geboekt zijn de Poolse Dar Mlodziezy, de Noorse Statsraad Lehmkuhl, de Russische MIR en de Noorse Christian Radich. Verder is de komst van drie Nederlandse schepen vastgelegd. Daat zijn de schepen Thalassa, Gulden Leeuw en Wylde Swan. Deze zes tallships waren ook al te bewonderen tijdes eerdere edities van DelfSail.

De organisatie verwacht de komende weken meer tallships aan de lijst te kunnen toevoegen. Op de website www.delfsail.nl wordt hierover op gezette tijden bericht. Tijdens het evenement van volgend jaar biedt de organisatie jongeren van 15 tot en met 25 jaar de mogelijkheid om als trainee mee te varen op de grootste zeilschepen ter wereld. De trainees vertrekken vanuit Delfzijl en varen met de tallships mee naar Antwerpen. Aanmelding voor deze reis van hun leven is eveneens mogelijk op de website van het evenement. . In 2009 trok de vijfde editie van DelfSail 850.000 bezoekers.

Op de foto: Tallships op een rij. Foto DelfSail/Jos Schuurman

Lees alles over Delfsail op onze Delfsail-pagina
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.