Delfzijl legt zeehondenopvang dwangsom op

De gemeente Delfzijl heeft Zeehondenopvang Eemsdelta in Termunten een dwangsom opgelegd van 1000 euro voor iedere dag dat de opvang niet ontruimd is.

Delfzijl wil geen vergunning geven voor de opvang omdat deze niet past binnen het bestemmingsplan en overlast zoiu geven voor de buren.

De maatregel is het bestuur van de opvang rauw op het dak gevallen. De vrijwilligers kunnen de boetes onmogelijk zelf betalen. De gemeente zou de opvang geen uitstel willen geven om een nieuwe locatie te vinden voor de zeventien dieren die er momenteel worden opgevangen.

,,Het is te gek voor woorden”, aldus Jeroen Boer, voorzitter van de Zeehondenopvang Eemsdelta. ,,Wij hebben werkelijk alle denkbare handreikingen aan de gemeente gedaan, maar zij staan helaas niet open voor onze visie op zeehondenopvang.'' Boer meldt dat de opvang woensdagmiddag nog een voorstel bij de gemeente heeft gedaan voor een alternatieve locatie.''

De opvang kondigt aan met acties te komen bij het gemeentehuis. Ook gaat men fondsen werven om de dwangsommen te kunnen betalen. Boer is strijdbaar: ,,Wij zullen nooit en te nimmer een concessie doen aan het welzijn van onze zeehonden, dus we blijven ons voor hen inzetten, met of zonder de hulp van de gemeente Delfzijl.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.