Delfzijl op bezoek in huiskamer Google

Delfzijlsters kunnen woensdag bij Google op bezoek. De zoekmachine had een krampje gehuurd op de markt in de havenstad waar het bedrijf kennis wil maken met zijn nieuwe buren.

Google opent 6 december het nieuwe datacenter in de Eemshaven. Op een kennismakingstoernee door de provincie doet het bedrijf na Delfzijl ook nog Groningen, Uithuizen en Winschoten aan. In Appingedam werd zaterdag al kennisgemaakt. ​In de Google huiskamer kunnen Groningers onder meer een virtuele tour maken door een datacenter en kennismaken met enkele bijzondere producten zoals Culture & Arts en Google Translate. Ook kunnen ze met Street View het onbewoonde waddeneiland Griend ontdekken.

In Delfzijl valt de kennismaking in de smaak. Een inwoonster heeft net met een VR-bril de binnenkant van het datacenter bekeken. ,,Ik had geen idee dat het zo groot zou zijn. Of ik er veel wijzer van ben geworden, weet ik niet. Maar het is wel interessant om te zien." De bouw van het datacenter vergt een investering van 600 miljoen euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.