Delfzijl steunt plan voor hotel in leegstaand winkelpand

Delfzijl Een al jaren leegstaand winkelpand aan de Waterstraat in Delfzijl krijgt mogelijk een nieuwe functie als dependance van Hotel Aan de Singel.

De gemeente Delfzijl heeft horeca- en vastgoedondernemer Lammert Hekman hiervoor een transformatiesubsidie toegekend. Hij hoopt nog dit jaar met de verbouwing te beginnen. In het pandje aan de Waterstraat 12 komen vier kamers.

Het groeiend aantal gasten voor het Hotel Aan de Singel drijft Hekman tot deze uitbreiding. ,,Onze twintig kamers zijn vooral doordeweeks steeds vaker volgeboekt. We moeten te vaak ‘nee’ verkopen.’’

Het bestemmingsplan voor het centrum staat een hotelfunctie volgens Hekman niet in de weg. Wel wacht de ondernemer, die in Delfzijl ook grandcafé ‘t Lokaal runt, nog op een bouwvergunning.

Met transformatiesubsidies bindt de gemeente de strijd aan tegen winkelleegstand en verpaupering in het centrum. Hekman kreeg daarom vorig jaar al 68.000 euro om Waterstraat 12 te verbouwen tot visrestaurant. Dat plan kwam echter niet rond.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.