Delfzijl vindt ruimte voor extra investeringen in 2017

Delfzijl De gemeente Delfzijl heeft bovenop alle mega-investeringen die al op de rol stonden voor 2017, ook nog ruimte voor nieuw beleid.

Dat zegt Jan Menninga, wethouder financiën, bij de presentatie van zijn sluitende begroting voor komend jaar. Buiten grote projecten als de verbouw van het MuzeeAquarium, de aanpak van het Vennenplein en de bouw van nieuwe ‘kindcentra’ in Spijk, Wagenborgen en Delfzijl-West is er ook nog ruimte om plannen in de steigers te zetten voor onder meer een woonservicezone in Delfzijl en eigen dorpshuizen voor alle dertien buitendorpen. Ook wil de gemeente haar dienstverlening verder digitaliseren.

Delfzijl plukt volgens wethouder Menninga de vruchten van het terughoudend financieel beleid van de afgelopen jaren. Hij wijst erop dat lastenverzwaring vrijwel niet nodig is om het gemeentelijke huishoudboekje op orde te krijgen: de gemiddelde woonlasten stijgen met welgegeteld met 55 cent in 2017. Het devies voor komend jaar is volgens de wethouder: "vinger aan de pols houden en doorgaan met de goede dingen die we doen. Investeren loont, de gemeente bruist van de energie."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.