Delfzijl wil ondernemer wijzen op opties hulp

Het stadsbestuur van Delfzijl gaat een deel van de ondernemers in het centrum mogelijk wijzen op opties voor financiële ondersteuning.

Dat schrijft het college van B en W na vragen van de VVD die ontstonden na een publicatie in deze krant. Daarin kwamen oudere ondernemers aan het woord die met een onverkoopbaar pand zitten. Sommigen willen al jaren graag stoppen, maar kunnen dat niet. Ze dachten ooit hun winkel te kunnen verkopen en van de opbrengst te kunnen leven. Een combinatie van veel factoren zorgt ervoor dat dat niet lukt.

Het college schrijft te weten dat een aantal ondernemers financieel op of nabij het bestaansminimum leven. De VVD vroeg zich af of het college overlegt met de Handelsvereniging en ondernemers over mogelijke ondersteuning via bijvoorbeeld Bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Dat heeft het stadsbestuur nog niet gedaan. ,,Wij zijn bereid dit alsnog te doen.''

Delfzijl pakt het winkelgebied aan. Een van de belangrijkste doelen daarbij is om winkeliers van buiten de kern te laten verhuizen naar de kern. Het college schrijft dat het doorgaat met de inspanningen en dat er een sterk centrum moet ontstaan waarin een ‘acceptabel perspectief moet gloren met een goed en evenwichtig ondernemersklimaat'.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.