Delfzijlster raadsleden vechten twist uit bij rechter

Fractievoorzitter Jan Ottens van de Seniorenpartij Delfzijl daagt zijn voormalige fractiegenoot George van Amson voor de rechter. De zaak dient in november voor de Groninger rechtbank.

George van Amson werd vorig jaar na een conflict uit de Seniorenpartij gezet. In maart vorig jaar trad Van Amson niettemin toe tot de raad van Delfzijl als opvolger van het plotseling overleden raadslid Harry Bekkens.

Raadsvergoeding

Ottens en de Seniorenpartij verwijten Van Amson dat hij tijdens zijn raadslidmaatschap verzuimde een deel van zijn raadsvergoeding af te dragen. Het gaat volgens hen om maandelijks 200 euro. Volgens Ottens ondertekende Van Amson een contract waarin hij beloofde deze afdracht te doen. Via de rechter proberen Ottens en diens lokale partij Van Amson ertoe te dwingen alsnog met dit geld over de brug te komen.

Van Amson, die nu op persoonlijke titel lid is van de gemeenteraad, ontkent dat hij hiervoor een handtekening plaatste. Na zijn royement bij de Seniorenpartij richtte hij de partij Seniorenbelangen Delfzijl op. Namens die groepering treedt hij nu op als raadslid.

Aanvankelijk maakten Ottens en de Seniorenpartij bezwaar tegen de naam van de nieuwe groepering omdat die te veel gelijkenis zou vertonen met de naam Seniorenpartij. Dat bezwaar werd door de Kiesraad afgewezen.

Geld tegoed

In plaats van dat hij in het krijt zou staan bij zijn oude politieke groepering zegt Van Amson dat hij juist nog geld tegoed heeft van de Seniorenpartij. Hij zei hierover eerder in deze krant: ,,Bij de oprichting van de partij nam ik een bureau in de arm om statuten en partijprogramma op te laten stellen. Dat kostte mij 1000 euro. Daarvan heb ik geen cent teruggezien.

Nu de zaak onder de rechter is onthouden beide partijen zich van commentaar. Ottens: ,,Dit soort publiciteit doet het politieke aanzien van Delfzijl geen goed.’' Van Amson: ,,Mijn raadsman adviseert om geen commentaar te geven.’'

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.