Delfzijlster verzet zich tegen aanhouding voor mishandeling

Een 23-jarige man uit Delfzijl is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woonplaats aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze.

De mannen kregen ruzie over geld in een discotheek in Delfzijl. De Delfzijlster zou de 19-jarige man hebben geslagen, zijn keel hebben dichtgeknepen en zijn t-shirt hebben vernield.

Pepperspray

De Drent wist te ontkomen en vluchtte naar een woning aan de Voorplecht. De verdachte kwam daar ook naartoe met drie mannen. Toen de politie bij de woning aankwam, waren de drie mannen er al vandoor. De Delfzijlster verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij is met pepperspray onder controle gebracht. De man is meegenomen naar het bureau en zit nog vast.

Een 19-jarige man uit Bedum was getuige van het incident aan de Voorplecht. Hij was ook aanwezig in de discotheek. Daar werd hij door de verdachte en de drie mannen gedwongen om mee naar buiten te lopen. Hij moest onder bedreiging geld afstaan en naar de woning aan de Voorplecht lopen. De Drent en de Bedumer hebben beide aangifte gedaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.