Demonstratie tegen Baudet en Hiddema in Groningen

Thierry Baudet. Foto: ANP/Bart Maat

AFA Noord (Anti-Fascistische Actie) en Comité Groningen Tolerant demonstreren zaterdag in de Groninger binnenstad tegen de komst van Thierry Baudet en Theo Hiddema van Forum voor Democratie.

Thierry Baudet en Theo Hiddema komen naar een nog nader te bepalen locatie in Groningen om hun kiezers te bedanken. De twee werden bij de laatste kamerverkiezingen gekozen in de Tweede Kamer. Baudet en Hiddema willen ook de ideeën van hun partij uitdragen.

Afkeer

Voor AFA Noord en Groningen Tolerant aanleiding om de straat op te gaan. ,,We willen onze afkeer van de uitspraken van Baudet en Hiddema laten blijken en mensen wijzen op de in onze ogen gevaarlijke ideeën van het Forum voor Democratie.”

De tegenstanders van Baudet en Hiddema gaan met spandoeken de straat op. Ook zullen ze flyers uitdelen. Er wordt nog gezocht naar een spreker die een tegengeluid op het gedachtegoed van Forum voor Democratie kan laten horen.

Bij eerdere bezoeken van Baudet aan Groningen werd er ook gedemonstreerd tegen hem. In november deelden leden van Jonge Socialisten kotszakjes uit bij een bijeenkomst met Baudet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen