Den Oudsten in gesprek met sekswerkers

Burgemeester Peter den Oudsten gaat met sekswerkers in Groningen zijn nieuwe prostitutiebeleid bespreken. In de raadscommissie veiligheid drongen verschillende fracties woensdag aan op zo'n gesprek.

Den Oudsten kondigde enkele weken een nieuw prostitutiebeleid aan. Hij wil de regels flink aanscherpen. Zo moet de minimumleeftijd omhoog van 18 naar 21 jaar. Ook wil Den Oudsten een registratieplicht. Daarnaast riskeren klanten van niet-vergunde prostitutie een boete van 4000 euro.

In de raad wordt verschillend gedacht over Den Oudstens aanpak. Zo zijn er fracties die het nut betwijfelen van een strenge aanpak van de vergunde (legale) prostitutie, ook omdat onderzoeken volgens hen aantonen dat daar niet heel grote misstanden voorkomen. Fracties als CDA en ChristenUnie vinden dat het beleid van Den Oudsten prima handvatten biedt om misstanden, die er volgens hen wel degelijk zijn, aan te pakken.

Over de tippelzone Bornholmstraat lijkt een raadsmeerderheid de gedachte te steunen dat die ooit moet sluiten. Burgemeester Den Oudsten noemt de tippelzone een worsteling. Mocht de zone ooit verdwijnen, moet de vrouwen die er weken wel een perspectief geboden worden op een ander leven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.