Dertig tips na dood Winschoter (82)

De rechercheurs die de dood van de 82-jarige Sietze Grave uit Winschoten onderzoeken, hebben dertig tips gekregen sinds een uitzending van Opsporing Verzocht.

Politiewoordvoerster Ramona Venema kan inhoudelijk niets zeggen over de tips. Wel merkt ze op dat het gaat om bruikbare informatie. De tips worden door het onderzoeksteam stuk voor stuk nagetrokken. ,,We zijn blij met deze input’’, zegt Venema.

Sietze Grave werd afgelopen zaterdagochtend in zijn appartement aan de Hyacintstraat in Winschoten gevonden door zijn zoon. Hij was om het leven gebracht. De politie gaat er van uit dat het de dader(s) te doen was om geld. Grave handelde in goud en zilver.

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werd duidelijk dat de politie op zoek is naar twee in spijkerbroek geklede mannen. Zij zouden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half vijf van Grave’s balkon zijn gesprongen. Vervolgens zouden de mannen in de richting van de Azaleastraat zijn gegaan. De politie wil ook in contact komen met mensen die kort voor Grave’s dood contact hebben gehad. Tijdens de uitzending kwamen drie tips binnen.

De uitvaartdienst van Sietze Grave heeft donderdag plaatsgevonden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.