Deze 20-jarige man schoot vermoedelijk op student die verlamd raakte

De politie heeft dinsdagavond de naam bekendgemaakt van de voortvluchtige 20-jarige man die wordt gezocht voor de schietpartij aan de Korreweg. Het gaat om Azim Aynaci uit Groningen.

De voortvluchtige Aynaci zou de schutter zijn van de schietpartij.

De naam van Aynaci, die van Turkse afkomst is, werd in het programma Opsporing Verzocht naar buiten gebracht. Hij wordt mede-verdacht van het neerschieten van een 21-jarige student uit Groningen, zo liet de politie weten.  De politie rept zelfs over de vermoedelijke schutter.

Tien tips

De politie heeft op dinsdagavond (rond 22.00 uur) gemeld dat er tot dusver tien tips zijn binnengekomen over de verdachte of zijn mogelijke schuilplaats.

Vuurwapengevaarlijk

Azim Aynaci weet al sinds zondag dat de politie op zoek is naar hem. De politie stelt dat de kans zeker aanwezig is dat hij naar het buitenland is gevlucht. Maar hij kan ook zijn ondergedoken in Nederland. De politie benadrukt Aynaci niet zelf te benaderen omdat hij vuurwapengevaarlijk is.

Zonder reden beschoten

Het slachtoffer werd op 15 oktober belaagd door drie mannen, die hem aanspraken toen hij hen voorbijfietste op de Korreweg. Daarna werd hij zonder noemenswaardige reden aangevallen en beschoten. Toen hij wegvluchtte werd hij nogmaals beschoten en in zijn rug geraakt. De student zal voor de rest van zijn leven verlamd zijn aan zijn onderlichaam.

Ultimatum tot 20.30 uur

Eerder werd al een 19-jarige man uit Groningen opgepakt bij station Groningen Noord. Hij stond vlakbij de vluchtauto van de drie verdachten, een groene Mazda Premacy. Een 20-jarige man uit Groningen meldde zich afgelopen woensdag zelf bij de politie. Aynaci is dus nog voortvluchtig.

De fiets van het slachtoffer bleef achter op de Korreweg. Foto: Eigen foto

Dinsdagochtend gaf de politie aan de identiteit van de derde verdachte bekend te maken. Hij kreeg tot 20.30 uur - op dat tijdstip begint de uitzending - zich te melden.

Naam en foto

Aangezien de 20-jarige nog steeds voortvluchtig is, kiezen de politie en het Openbaar Ministerie er voor om zijn foto en naam vrij te geven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.