Deze Fries wordt de nieuwe baas van de Rijksuniversiteit Groningen

Prof. dr. Jouke de Vries wordt per per 1 oktober van dit jaar voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij volgt Sibrand Poppema op.

De Vries is nu decaan van Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was hoogleraar Bestuurskunde in Leiden en decaan van de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden.

 Onder zijn leiding werd de dependance een groot succes. Hij is op dit moment hoogleraar Governance & Public Policy aan de RUG en decaan van de Campus Fryslân.

De Vries (1960) studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam met bestuurskunde als kopstudie. In 1984 werd hij benoemd tot universitair docent bij de vakgroep Bestuurskunde. Hij promoveerde in 1989 bij de hoogleraren Hans Daudt en Hans Daalder op het proefschrift Grondpolitiek en kabinetscrises.

In mei 2015 werd De Vries benoemd tot hoogleraar Governance and Public policy aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is decaan van de elfde faculteit van deze universiteit (Campus Fryslân) in Leeuwarden. In Friesland is De Vries verantwoordelijk voor de opbouw van een nieuwe faculteit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.