Deze ondernemer uit Leermens strijdt al jaren tegen de overheid en de NAM (en hij geeft tips)

Ondernemer Henk van Driel uit Leermens vecht al jarenlang tegen de NAM en de overheid. Eronder krijgen ze hem niet. „Je moet weten wat je vooral níet wilt en je moet weten waar je wilt eindigen”, is zijn tip. En hij heeft een goede rechtsbijstandsverzekering.

Zijn hoveniersbedrijf Noorderwind moet geleden hebben onder de strijd. Per jaar kostte het hem - grof geschat - 1000 uren. Zijn woonhuis, halverwege twee gaslocaties, ziet er niet al te solide meer uit en de schuur achter het huis is gesloopt. Met zijn instemming.

Achteraf is die sloop heel onhandig geweest, vindt Van Driel, want toen er eenmaal geen gevaar van instorting was deed de NAM het volgens hem rustig aan. „De angel was uit de discussie.”

Van Driel kreeg meer dan vijftig mensen over de vloer plus een handvol instanties. De bureaucratie kreeg hem niet klein. Hij krijgt een nieuw huis, naast het bestaande. Het is het resultaat van zes jaar strijd.

Het verhaal van Henk van Driel op Het Verdwenen Groningen

Nieuwsgierig naar Henk van Driel, die onverstoorbare ondernemer uit Leermens? Hij vertelt zijn verhaal op Het Verdwenen Groningen.

***

Het Verdwenen Groningen is een project van Dagblad van het Noorden dat in kaart brengt hoeveel boerderijen, huizen en andere gebouwen door de gevolgen van de gaswinning verloren gaan. We inventariseren welke panden zijn gesloopt en worden bedreigd en we vertellen de verhalen van de mensen die er leefden. Help mee!

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.