Deze zeven apps zijn onmisbaar voor de (nieuwe) Groninger student

Huisgenoten die nooit iets terugbetalen, door Facebook scrollen terwijl je moet studeren en bijhouden wat je allemaal moet doen. Het leven van een Groningse student is niet makkelijk. Maar met deze zeven apps wordt het wel iets beter.

1. Wie betaalt wat

Studenten én Nederlanders, dus de kans is groot dat de boodschappen voor de huisavond gesplit worden. En de koffie van afgelopen dinsdag. En de lunch bij Wadapartja. Met de Wie betaalt wat app registreer je precies wie wat betaalt en wanneer. Een handige manier om een huishoudboekje bij te houden.

2. Forest: stay focused

Nog niet #byebyefacebook? Studeren en social media gaan slecht samen. Ben je net geïnstalleerd in de bieb, appt een vriendin voor een kop koffie… De Forest app plant een zaadje en dat zaadje groeit langzaam tot een mooie boom. Als je de app afsluit, bijvoorbeeld om een koffiedate te plannen, dan gaat je boom dood. Voor wie snel verdrietig wordt van dode virtuele bomen is deze app dé oplossing om van je telefoon af te blijven.

Keigoed moment om een kamer te zoeken in Groningen?
Lees verder

3. Blackboard App

Een telexmachine met Windows Vista als besturingssysteem werkt nog beter dan Blackboard. Maar om niet al in de lente met een negatief bindend studieadvies in de hand bij je ouders aan te kloppen, zal je Blackboard moeten gebruiken om opdrachten in te leveren, powerpointslides te lezen en de laatste roosterwijziging te bekijken.

4. Any.do

Dingen vergeten is menselijk. En onhandig. Een goede takenlijst-app maakt het jongleren van colleges, boodschappen, dates en commissievergaderingen makkelijk(er). Het afvinken van gedane taken geeft ook nog eens een voldaan gevoel. Any.do blinkt uit in eenvoud, maar er zijn ook andere opties zoals Todoist, Wunderlist en Trello.

5. Reclamefolder

Wat is nog vervelender dan elke week dozijnen folders door de bus krijgen? Die ene superchille aanbieding mislopen. De meeste studentenhuizen hebben óf een nee-nee sticker op de brievenbus, óf een lading papieren folders in de gang. Met de Reclamefolder-app bespaar je ongewenst papier, maar kan je wel alle aanbiedingen doorspitten. Vier flessen shampoo voor een tientje? Kom maar door!

6. KEI-week app

De KEI-week app verschaft informatie over alles wat je moet weten tijdens de KEI-week. Je kunt onder andere foto's, video's, nieuws en het programma van de KEI-week en studentenorganisaties bekijken. Niet de meest spannende app, maar wel handig.

Eerstejaars in stad Groningen: waar kun je voor een habbekrats terecht voor een lekker happie?
Lees verder

7. Datumprikker

Afspraak maken met je KEI-groepje? Commissieweekend plannen? Verrassingsfeestje organiseren? Dat kan tegenwoordig niet meer zonder een datumprikker. Nu zijn er genoeg apps die in die behoefte voorzien. Datumprikker is de meest gebruikte, maar een dikke tip van ons is LouLou. De app is simpeler en werkt bovendien met WhatsApp en Telegram.

(BONUS) DVHN app

Nu denk je vast: goh, die mensen van de krant zijn goed op de hoogte van wat wij, jonge, hippe studenten willen! Dat klopt, slimme aankomende student. Dagblad van het Noorden brengt elke dag het belangrijkste nieuws uit Stad, bijvoorbeeld over het kamertekort, toffe films in het Groninger Forum en de beste festivals. Waar delen wij dat? In de DVHN-app natuurlijk. Downloaden maar op je mobieltje.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.