Dit weekend in het Noorden: festivals

Wat is er dit weekend te doen in het Noorden? Veel festivals. Van een tattoo-festival tot aan een festival alleen voor kinderen.

Een blik in de wereld van getalenteerde tatoeëerders

FOTO DVHN
 

Vandaag start de tweede editie van Ink, Art en Crafts 2.0. Op dit tattoo-festival in VERA in Groningen komen bekende en getalenteerde tatoeëerders hun kunsten vertonen. Neem een kijkje in de wereld van de Nederlandse tattoo wereld.


Muziek, theater, poezie en kunst in Stadskanaal

In Stadskanaal start vandaag het Pagefestival. Voor de tweede keer wordt het festival onder deze naam gehouden. 26 keer eerder bestond het festival onder de naam Pagepop. Op het affiche van het Pagefestival staan 22 muzikale acts, acht dichters en enkele theatergroepen. Bands als The Movement (winnaar Pop Groningen Talent Award), Creepy Karpis, Sväva, De Kat en Haas worden verwacht. Bekijk in de video de terugblik op de editie van 2015.

Festival speciaal voor kinderen

Veel festivals zijn gericht op volwassenen. Het Alles Kids festival in Drenthe niet. ,,We merken dat die doelgroep toch wat werd ondergesneeuwd dus we hebben een veilige omgeving gemaakt waar de jongsten kunnen spelen en ouders ook even lekker kunnen rusten'', vertelt bestuurslid Kai Engelmann. Lees meer over het festival in het artikel 'In Emmen is dit weekend Alles Kids'.

Zomerzinnenfestival

Met een optreden van Erik Harteveld is vrijdag in het dorp Amen in Drenthe het provinciaal literair midzomerfestival Zomerzinnen van start gegaan. Het festival duurt twee dagen. Zaterdagmiddag is er een poëtische wandeling door het stroomdal van de Drentse Aa onder leiding van natuurgids Johan Roland en dichter Nicolette Leenstra. 

Blazersfestival On Wings

Zaterdag is de laatste dag van het blazersfestival On Wings! Overdag vinden er door de hele stad Groningen gratis optredens van blaasensembles plaats. Door het regenachtige weer zijn veel optredens binnen.

Swingin' Groningen

 Drie dagen lang is de binnenstad het toneel van jazz, blues, soul, funk en blues. Zaterdag is de laatste dag van het festival. Zelfs tijdens het winkelen ontkom je niet aan Swingin' Groningen. In zes winkels in het centrum van Groningen wordt er crossover jazzmuziek gespeeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.