Dit zijn de meest opvallende en best bekeken video's van augustus 2020 (met onder meer het succes van Tiktok Tammo)

In deze manege in Nijeveen heeft de politie een enorme cokewasserij ontdekt. Foto: DVHN/Matthijs Sorgdrager

Dé gouden tip om je bloedhete auto snel weer koel te krijgen, een run op gratis perenbomen en de grootste cokewasserij van Nederland werd opgerold in Nijeveen. Dit is een greep uit de best bekeken video’s op dvhn.nl van augustus.

Ineens was daar Tiktok Tammo

We spraken in augustus met Tiktok Tammo. Na twee weken op Tiktok had de oer-Groninger al 10.000 volgers. Dat vond hij al heel wat, maar inmiddels weten we natuurlijk dat er nog veel meer volgers bij kwamen. Tammo (het alter-ego van Johannes Peetsma) kunnen we inmiddels een ware influencer noemen, met bijna 50.000 volgers op Instagram en nog eens 79.000 op TikTok.

Trots op het mooiste dorp van Nederland

De ANWB wilde het weten: wat is het mooiste dorp van Nederland? Winsum kwam als winnaar uit de bus. De jury roemde het Winsumerdiep met het haventje, het échte dorpsleven met een ‘stads’ winkelaanbod en goeie kroegen, een gemoedelijk centrum met smalle straatjes en maar liefst 59 Rijksmonumenten. Jan Bijsterveld is gids in Winsum en gaf ons een rondleiding.

Zo koel je je auto snel

De temperaturen liepen deze maand hoog op. Dat je je auto het best in de schaduw kunt parkeren om hem koel te houden met dat warme weer, is logisch. Maar hoe laat je het interieur zo snel mogelijk afkoelen als je instapt? Wij hadden dé tip. En nog milieuvriendelijk ook.

Grootste cokewasserij in Nederland opgerold Nijeveen

Met zwaar geschut viel de Landelijke Eenheid van de politie een manage in Nijeveen binnen. Daar bleek cokewasserij in te zitten. De grootste cokewasserij die ooit in Nederland is aangetroffen. Zestien verdachten werden opgepakt. Wat er precies gebeurt in een cokewasserij lees je hier.

Run op gratis perenbomen

Op verschillende plekken in Nederland werden in augustus gratis perenbomen weggegeven. Organisatie ‘Meer Bomen Nu’ had als doel het plantseizoen minimaal een miljoen bomen te planten. Zij kreeg 150.000 perenbomen aangeboden die door corona niet waren verkocht en anders op de brandstapel zouden eindigen. Door de uitdeelacties ontstonden flinke files. Wel even opletten: om te zorgen dat er daadwerkelijk peren aan de boom komen heeft de boom een maatje nodig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
Terugblik 2020