Dit zijn de meest opvallende en best bekeken video's van januari 2020 (met onder meer Herman Sandman bijna op de hoorns van een Schotse Hooglander)

Chun, de man die niet bestaat. Het gaat steeds slechter met hem. Foto: Duncan Wijting

Columnist Herman Sandman die ternauwernood ontsnapt aan een briesende Schotse Hooglander, FC Groningen ballenjongen Justian die omver werd geduwd door een Ajax speler en het opmerkelijke verhaal van Chun, de man die niet bestaat. Dit is een greep uit de best bekeken video’s op dvhn.nl van januari 2020.

Briesende Schotse Hooglander neemt columnist Herman Sandman (bijna) op de hoorns

Een briesende Schotse Hooglander nam DVHN-columnist Herman Sandman in januari bijna op de hoorns. Herman kwam er gelukkig ternauwernood zonder kleerscheuren vanaf. Daar kwam hij goed bij weg, oordeelde boswachter Annet de Jong na het zien van de beelden. Ze gaf gelijk een paar tips om een confrontatie met een Schotse Hooglander te voorkomen.

Ondernemer Albert T. viel in Meppel een man aan met een brandende snijbrander

Er doken opvallende beelden op van afvalondernemer Albert T. uit Staphorst. Op de beelden zien we dat T. de eigenaar van een containerbedrijf in Meppel aanvalt met een snijbrander. Die aanval vond op 17 december 2019 plaats. T. werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, zware mishandeling en vernieling. In september van dit jaar werd hij veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor de aanval.

We kregen een rondleiding op de oude boot van Willem Endstra

Willem Endstra was een vastgoedhandelaar die werd verdacht van witwaspraktijken. In 2004 werd hij geliquideerd. Volgens de rechtbank zat Willem Holleeder achter de liquidatie. Endstra’s boot kwam in handen van Groninger Harko Kempinga. Hij lag ermee in de haven van Slochteren. Maar de rechter besloot in de zomer dat de boot er zo snel mogelijk weg moest. Reden? Het verwaarloosde schip was inmiddels half gezonken en lekte olie.

Weggeduwde ballenjongen Justian bekent schuld: ‘Ik heb wel een beetje tijd gerekt bij FC Groningen tegen Ajax’

De 13-jarige Justian uit Siddeburen raakte er niet meer over uitgepraat. De ballenjongen van FC Groningen kreeg in de slotseconden van een memorabele thuiswedstrijd tegen Ajax (2-1) een duw van een ongeduldige Ajacied. Vooral het belerende vingertje van trainer Ten Hag vond hij erg onnodig, vertelde hij aan verslaggever Ernst Slagter die hem opzocht.

Chun, de man die niet bestaat

DvhN bracht in januari het verhaal van Chun, de man die niet bestaat. Hij werd als kind Nederland in gesmokkeld vanuit China. Zonder papieren. En wie op papier niet bestaat, krijgt in Nederland geen verblijfsvergunning. Terug naar China kan hij evenmin. We bezochten Chun in zijn kleine portiekflat in Groningen. Het volledige verhaal van Chun kun je hier lezen.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
Terugblik 2020