Dit zijn de meest opvallende en best bekeken video's van juni 2020 (met onder meer de Black Lives Matter protesten)

Henri rijdt in een botsauto door Groningen. Foto: Matthijs Sorgdrager

Henri rijdt in een botsauto door de binnenstad van Groningen, verslaggever Gerton Albers is ‘onze man in Europa’ en het eerste grote protest tegen de coronamaatregelen. Dit is een greep uit de best bekeken video’s op dvhn.nl van juni.

Black Lives Matter demo’s in Groningen en Emmen

In Groningen vond de eerste grote demonstratie tegen racisme plaats op de Grote Markt. Vele honderden demonstranten kwamen bijeen op de ‘sit-in’. Later in de maand was er ook een Black Lives Matter protest in Emmen: ‘Gelieke rechten veur aanderen betiekent niet daj zölf minder kriegt. Het is gien toart.’

Henri rijdt in een botsauto door Groningen

Er reed een botsauto door Groningen. Een wat? Ja, een botsauto. De video ervan ging viral. Henri Wermeskerken bestuurde het ding. Glunderend. Hij gebruikt de botsauto om zichzelf en andere mensen aan het lachen te maken. En vooruit, ook om meisjes te versieren. Er is nog een derde reden voor de botsauto. ,,Hou het er maar op dat ik soms moeite heb met lopen. Een scootmobiel vind ik zo lullig.”

Onze man in Europa

Hoe is het om in coronatijd in het buitenland op vakantie te gaan? Verslaggever Gerton Albers reed deze zomer een week lang met zijn camper dwars door Europa om te kijken hoe de landen om ons heen met het coronavirus omgingen. Dit is aflevering 1 van de serie. Een rit van Emmen naar Luxemburg. Gerton beschreef al zijn bevindingen ook in dit grote verhaal.

Rogier uit Groningen injecteert kattenchip in zijn hand om zijn auto te kunnen openen

Hij was geregeld zijn sleutels kwijt, dus injecteerde Rogier van Cann (31) uit Groningen een chip in zijn hand. ,,Het is eigenlijk een grote rijstkorrel. Een klein prikje, even op je tanden bijten en dan zit-ie erin.” Hij heeft trouwens niet één, maar twee chips in z’n handen.

Eerste grote corona demonstratie Stadspark

Op de drafbaan in het Stadspark in Groningen kwamen in juni enkele honderden mensen samen om te demonstreren tegen de maatregelen tegen corona. Sommige actievoerders droegen T-shirts met ‘stop de lockdown’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
Terugblik 2020