Dit zijn de winnaars van de Grunneger Schriefwedstried

Harry van Velsen uit Groningen (poëzie) en Winschoter Willem Friedrich (proza) zijn de winnaars van de Pervinzioale Grunneger Schriefwedstried.

Aan de twintigste Pervinzioale Grunneger Schriefwedstried deden 60 inzenders mee, samen goed voor 120 bijdragen.

In het gebouw van de Groninger Archieven in Stad reikte burgemeester Cor Dijkstra van Grootegast vrijdagavond de door de jury (Bert Weggemans, Fieke Gosselaar en Douwe van der Bijl) toegekende prijzen uit aan de winnaars. In beide categorieën (poëzie en proza) werden er vijf aangewezen.

Poëzie

Bij poëzie was de eerste prijs voor Harry van Velsen met Zo Dus, Annie Mekel uit Middelstum zag haar gedicht Kraaien beloond met de tweede prijs, Martin Roukes (Slochteren) won met Gek de derde prijs. Op de vierde en vijfde plek eindigden respectievelijk Bert Huizenga (Middelstum) met Iesvogel en Nane van der Molen (Leermens) met Aaldoags.

Proza

Willem Friedrich uit Winschoten zag in de categorie proza zijn verhaal Stille kracht beloond met de eerste prijs. Wietse Sloot uit Zoutkamp eindigde met Duroabel als tweede, terwijl Aafke Pot-Ellen (Eelde) met Wotterlelie derde werd. Nane van der Molen met Oet order en Be Kuipers (Sauwerd), met Opa-oorlog, zagen hun verhalen beloond met een respectievelijk vierde en vijfde plaats.

De jury prees de dichters en schrijvers. ,,Mensen dij heur leven, heur noaste omgeven en heur gedachtenwereld in heur moudertoal opschrieven duurven. n Beste oogst, over allerhaande onderwaarpen, ook dizze raaize weer.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.